pirmdiena, 2019. gada 17. jūnijs

Manas siltumnīcas stāsts - siltais grāvis un labais palīgs BIOEFEKTS




Kad siltumnīcā darbi pabeigti, varu padalīties ar savu pieredzi.

Sākšu ar to, ka man nav iespēja mainīt zemi un kūtsmēslus es neizmantoju, jo pēdējais kaimiņu mēģinājums beidzās ar zemesvēžu uzbrukumu. Tad nu tā.

 Pavasaris sākas ar zaļumu sēšanu. Es jau ļoti sen pavasara sēšanai izmantoju "Sliņķu" metodi- 

Maisiņa ieberu spinātu, diļļu, salātu un redīsu sēklas, visas sajaucu un tad sēju sastrādātā zemē ar metodi, ko agrāk izmantoja mūsu senči sējot graudus, izsvaidu sēklas pa visu dobi, tad tās nedaudz aprušinu.

 Kas notiek tālāk!


Pirmie uznāk spināti, kad tie ir ēdami, sāk dīkt salāti un zemē uz leju aug redīsi, kas nav jāretina un kam netraucē kaimiņi. Kad spināti apēsti, vai apnikuši, var ēst salātu, dilles dīkst pašas pēdējās.

Tā paiet pavasaris. Pie šāda sējuma nezāles aug pavisam maz. Tā pienāk laiks, kad jāsāk stādīt tomāti. Nevienu zaļumu es no siltumnīcas neiznesu. Starp tomātu rindām veidoju grāvi 0.3- 0.5 m dziļu. Vienu gadu vertikāli otru horizontāli.






 Šo grāvi es piepildu ar visu, kas man ir pa rokai- šogad man bija lapu koku lapas, siltumnīcas zaļumi, pēc katras kārtas es beru kādu no BIOEFEKTA produktiem - trihodermīnu vai bio kompostējāju, vidiņā izberu granulētos putnu mēslus. Visu to sablietēju un tieši caur šo bedri turpmāk veikšu pamatlaistīšanu. Bedres papildināšanu turpinu visu vararu ar nopļauto zāli.

Tagad esam tikuši līdz tomātu stādīšanai

Katru bedrīti, kurā stādīšu tomātus ielaboju ar Biomiksu un kādu no mēslojumiem ( granulētie putnu mēsli, slieku mēsli u.c. ), protams saleju ar ūdeni un stādu savus tomātiņus.  Tomāti izvietojas pa grāvja malu. Uz tomāta saknēm es leju tikai ūdeni ar mēslojumu, visa pārējā liešana notiek ar šļūteni pa taisno bedrē. Pēc tomātu iestādīšanas es tos apberu ar sauso BACILONU profilaksei.

Kapēc Tā 

Es tāpat kā visi mēs strādāju un vakarā pēc darba man nav ne laika ne spēka skraidīt ar leikannu, man ir visparastākā pilienlaistīšanas sistēma, bet ar to karstās dienās ir pa maz. Bedrē no tās satura bagātības un zāles veidojas silts filtrs caur kuru ūdens tomātam nonāk silts tapēc man nav nepieciešams speciāli turēt mucas ar siltu ūdeni. 




Rudenī visu šo kārtojumu pārrakšu un ļaušu zemei atpūsties. Vēl man patīk, ka es droši varu kāpt starp tomātiem un man kāja līdz potītei nebūs zemē, attiecīgi arī ravēt ir patīkamāk.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kāpēc HOSTAS

Sākšu savu stāstu ar to, ka tāpat kā daudziem ar vārdu hostas man asociējās gliemežu apgrauztie sabiedriskie apstādījumi. Pirmā brīnumainā s...